Loading
added to your cart

Newsletter subscription

Love wine? You’ll adore our newsletter! Get our latest news, information about upcoming events, promotions and more, delivered directly to your inbox.

Cancel

Welcome to Opimian,
Canada’s largest wine club

Please select your province from the list

And select your prefered language

Return to Calendar

Reserve Now

The event registration period has ended.

Any Questions?

If you have any questions regarding this event, contact the Opimian Representative in your community.

Opimian HEADOFFICE
[email protected]

Saturday, 6 February 2021

Cellar In a Snap - Argentina

Time

16:00

Place

Opimian Zoom Meeting
Rene Levesque
Montreal, Québec

Join us for CELLAR IN A SNAP special Argentina, a live online event to present the wines from C282 with Opimian’s exclusive producers!

We will be joined by THREE fantastic producers from Finca Ferrer, Bodegas y Viñedos Mauricio Lorca and Fuego Blanco.

Finca Ferrer: Don José Ferrer founded Finca Ferrer in 2003. The winery is located at 1310 meters above sea level, at the foot of the picturesque Andes Mountains, in the heart of the prestigious region of Gualtallary, in the province of Mendoza. Ferrer chose this specific region of Gualtallary to build his winery because it was the best possible place, according to him, to make great wines. The sandy, rocky and inorganic soils and limestone foundation make this a great site to grow vines. Will Willis will guide us through the wines offered in the Cellar.

Bodegas y Viñedos Mauricio Lorca: After 12 years in the wine industry, Mauricio Lorca founded Bodegas y Viñedos Mauricio Lorca in Vista in 2002 in Luján de Cuyo, 25 kilometres south of the city of Mendoza. This innovative vineyard was designed to produce grapes and wines full of character and personality. Mauricio crafts his wines using the perfect combination concentration of aromas and colour, and soft tannins.

Fuego Blanco (Millán Family): Fuego Blanco was founded by the Millán family in 2012, with the acquisition of an estate in the highest and most and most exclusive area of the Pedernal Valle, in the Andes Mountain range. This valley has an altitude range from 1250 metres (4000 ft) to 1500 metres (5000 ft), with warm summers with cool nights. Fuego Blanco wines are produced entirely with grapes from this unique terroir at the heart of the Andes Mountains.

The Millán family also owns the Casa Tapaus distillery and produces great gin (lot 2303).

This is the perfect occasion to find out more about Opimian's exclusive wines presented in Cellar 282, pick our producers’ brain and discover new wines!


Rejoignez-nous pour LE CELLIER EN UN CLIN D’ŒIL spécial Argentine, un événement en direct, pour vous présenter les vins du Cellier 282 avec les producteurs exclusifs d’Opimian.

TROIS producteurs Opimian se joindront à nous, de Finca Ferrer, Bodegas y Viñedos Mauricio Lorca et Fuego Blanco.

Finca Ferrer: Don José Ferrer a fondé Finca Ferrer en 2003. Le vignoble est situé à 1 310 mètres d’altitude, au pied de la pittoresque cordillère des Andes et au cœur de la prestigieuse région du Gualtallary dans la province de Mendoza. Ferrer a choisi cette région spécifique de Gualtallary pour fonder son vignoble, car, selon lui, c’était le meilleur endroit possible pour produire de grands vins. Les sols sablonneux, rocailleux et inorganiques et la fondation en calcaire en font un site idéal pour la culture de la vigne. Will Willis nous guidera pour découvrir les vins de ce producteur exceptionnel.

Bodegas y Viñedos Mauricio Lorca: Après 12 ans d’expérience dans l’industrie du vin, Mauricio Lorca a fondé Bodegas y Viñedos Mauricio Lorca en 2002 à Luján de Cuyo, à 25 kilomètres au sud de la ville de Mendoza. Ce vignoble innovateur est conçu pour produire des raisins qui donnant des vins débordant de caractère et de personnalité. Mauricio élabore des vins qui offrent une combinaison parfaite de concentration des arômes et des couleurs, aux tanins doux.

Fuego Blanco (famille Millán): Fuego Blanco a été fondé par la famille Millán en 2012, avec l’acquisition d’un domaine dans la région la plus haute en altitude et la plus exclusive de la Vallée de Pedernal, dans la cordillère des Andes. La vallée varie en altitude de 1250 à 1500 mètres, et connaît des étés chauds et des nuits fraîches. Les vins de Fuego Blanco sont produits entièrement à partir de raisins provenant de ce terroir unique au cœur des Andes.

La famille Millán possède aussi la distillerie de Casa Tapaus, qui produit un excellent gin (lot 2303).

C’est l’occasion parfaite d’en apprendre plus sur les vins exclusifs d’Opimian du Cellier 282, de poser des questions aux producteurs et de découvrir de nouveaux vins!

            

Reserve Now

The event registration period has ended.

Any Questions?

If you have any questions regarding this event, contact the Opimian Representative in your community.

Contact
Reserve Now